Україна і світ

Суттєвої поразки бажано завдати РФ до холодів, є конкретні сценарії – Подоляк

В України є конкретні сценарії та плани з деокупації територій, тимчасово захоплених військами РФ. Зокрема, принциповим є звільнення міста Херсон.

Про це розповів в одному з інтерв’ю радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він підтримав заяву президента Володимира Зеленського, що активні бойові дії слід завершити до зими.

До настання холодів було б бажано завдати (Росії, – Ред.) суттєвої поразки на будь-якому напрямку, перш за все на південному, Херсонському… І є конкретні сценарії та плани, які, зокрема, включають в себе строки, коли треба звільнити чи деблокувати якусь територію. Саме про це президент говорив і конгресменам, і публічно: ми ці плани напрацювали, але вони мають бути ресурсно забезпечені (має бути достатня кількість зброї, – Ред.), – наголосив Подоляк.

Він пояснив, що значна поразка путінських військ на якомусь із напрямків призведе до погіршення їхнього забезпечення, деморалізації, виникнення панічних настроїв у РФ.

Подоляк також запевнив, що Україна не залишить Херсон в окупації. За його словами, удари українських Збройних сил по Антонівському мосту безпосередньо свідчать про плани командування.

– Для нас неможливо уявити, що Херсон залишиться в окупантів. Це принципово. Більше того, події на Антонівському мосту показують, що для нас принципово звільнити саме Херсон… Це єдине місто такого розміру, яке перебуває в окупації, якщо не враховувати Луганськ і Донецьк – це інше питання, це питання восьми років війни. І тому певні дії наша армія робить вже сьогодні, – зазначив радник керівника ОПУ.

Відповідаючи на запитання, чи були постійні заяви про контрнаступ ЗСУ на Херсон великою ІПСО (інформаційно-психологічною операцією), щоб змусити ворога перекинути туди сили, Подоляк повідомив, що сьогодні всі публічні коментарі “є частиною ІПСО”. Мета таких заяв – деморалізувати окупантів.

– Нам потрібно деморалізувати російську армію. Вони повинні розуміти, що тут постійно буде територія вогню, що їх тут будуть спалювати. Це ключове, – заявив він.

Водночас Подоляк звернув увагу на те, що контрнаступ ЗСУ сьогодні вже поступово відбувається. Адже українська армія воює не так, як путінська, де в бій на певному напрямку кидають колони гарматного м’яса.

Подоляк уточнив, що ЗСУ ведуть “креативну війну”, яка полягає в обезкровленні ворога, завданні ударів по тиловому забезпеченню військ РФ, базах палива, складах з озброєнням, командних штабах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що до кінця 2022 року можна завершити військові дії на території України. За його словами, все залежить від підтримки міжнародних партнерів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-09 18:18:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин