Україна і світ

Суспільство не хоче говорити з терористами: Зеленський про можливі переговори з РФ

Наразі жодні переговори з Росією поки не можливі, адже вона не може сформулювати адекватних позицій, вважає президент України Володимир Зеленський.

Про це він сказав під час панельної дискусії на 17-й зустрічі Ялтинської європейської стратегії Україна на захисті нашої спільної свободи.

— Ми хочемо закінчити війну, але змінився простір, можливості. Суспільство не хоче говорити з терористами. Хоча навіть із терористами можна спілкуватися, бо вони знають, чого хочуть, – сказав Зеленський.

У випадку з росіянами, як зазначив президент, немає впевненості в тому, що вони дотримуватимуть своїх обіцянок.

Президент зауважив, що спочатку потрібно, щоб РФ покинула українські території та перестала поводитися як терорист, який почав повномасштабну війну проти нашої країни. Тоді можна буде говорити про дипломатію.

— Щоб ми могли відкрити з ними дипломатичний коридор, вони мають показати політичну волю, що вони готові віддати назад чужу землю. Тоді ми можемо говорити принаймні про якісь коридори, які відкривають ті чи інші дипломатичні кроки, – пояснив Зеленський.

Під час форуму Володимир Зеленський також заявив, що зимовий період може стати переломним моментом у звільненні українських територій, які окупувала Росія. Він, однак, наголосив, що для цього українській армії потрібне систематичне постачання зброї.

— Я вважаю, що ця зима – переломна, і вона може привести до швидкої деокупації України. Ми бачимо, як вони (російські війська, – Ред.) тікають на деяких напрямках. Якби ми були трохи сильніші зброєю, ми б деокупували швидше, – сказав президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Впродовж останніх кількох днів активно триває контрнаступ українських військ на півдні та сході. У результаті серії успішних контратак від початку вересня звільнені вже майже 2 тис. км території України, які були окуповані росіянами.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-11 17:57:55