Україна і світ

Супутниковий зв’язок Starlink став доступним у всіх куточках Землі: навіть в Антарктиді

Супутникова мережа Starlink тепер доступна на всіх континентах Землі. Про це заявив голова компанії Ілон Маск у Twitter.

– Starlink тепер активна на всіх континентах, включаючи Антарктиду, – похвалився мільярдер.

Відомо, що компанія планує розмістити на навколоземній орбіті від 12 до 42 тис. супутників, які надаватимуть безперервний доступ до бездротової мережі в будь-якому куточку світу. Зважаючи на все, тепер Starlink має потрібну кількість космічних апаратів, щоб підтримувати зв’язок навіть на Антарктиді.

SpaceX активно допомагає збільшити кількість супутників у космосі – останній запуск відбувся у неділю 18 вересня. Компанія Маска успішно запустила ракету з 54 апаратами на борту – місія успішно закінчилася, після чого мільярдер похвалився досягненнями у мережі.


Нагадаємо, що Starlink також активно допомагає українським військовим із лютого 2022 року. Маск відгукнувся на прохання допомоги та надіслав нам тисячі терміналів, за допомогою яких захисники мали доступ до бездротової мережі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

І хоча влітку Маск заявляв про підвищення цін на використання мережі, наприкінці серпня Starlink знизив ціну для України. Тепер передплата супутникового зв’язку для користувачів нашої країни коштує $60 замість $100. Все це через зміни на місцевому ринку.


Starlink
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-19 13:02:54