Україна і світ

Судитимуть бойовика армії рф, який воював проти ЗСУ на сході України

Судитимуть бойовика окупаційної армії, який воював проти ЗСУ під Дебальцевим, Лисичанськом та Соледаром.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо командира мотострілкового взводу так зв. «2 ак» окупаційних військ, захопленого українськими військовими у полон під час бойових дій під Соледаром», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, судимий за крадіжку мешканець тимчасово окупованої Кадіївки (стара назва Стаханов) у 2014 – 2017 роках проходив «службу за контрактом» у так зв. «4 окремій мотострілковій бригаді» «2 ак» російських окупаційних військ.

У 2015 р. брав безпосередню участь у боях проти підрозділів ЗСУ в районі Дебальцевого.

Після початку широкомасштабного російського вторгнення бойовик був знов мобілізований на фронт.

Воював проти української армії в районі Попасної та Лисичанська. У полон потрапив наприкінці минулого року, під час спроби розвідати українські позиції неподалік Соледару.

Бойовик надав слідчим СБУ свідчення про факти мародерства, яке чинили окупанти у захопленій Попасній. За його словами, вони масово грабували не лише покинуті квартири і приватні будинки, а й ті домівки, де перебували люди. Награбоване завантажували у військові «Урали» та «віджаті» легковики і вивозили до окупованого Первомайська на зберігання.

Він також розповів про те, як російські війська систематично, протягом тривалого часу завдавали по населеним пунктам Луганщини ударів із ствольної артилерії та важких мінометних систем «Піон». Російські обстріли спричинили, зокрема, повне руйнування населеного пункту Золотарівка біля Лисичанська.

Наразі слідство за справою завершено. Обвинувальні матеріли скеровано до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Правопорушнику загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-27 07:23:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин