Україна і світ

”Судилище” над бійцями Азову: окупанти готують провокацію у філармонії Маріуполя

У тимчасово окупованому Маріуполі будівля філармонії, де окупанти хочуть влаштувати “судилище” над бійцями Азову, зачинена російськими військовими вже другу добу поспіль.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

– Вчора працівникам-робочим у філармонії наказали не виходити на роботу. Вранці до будівлі під’їхало три автобуси у супроводі п’яти камазів з військовими. Хто і нащо – поки невідомо. Водночас підконтрольні окупаційній владі Маріуполя пабліки повідомили про мінування філармонії і знаходження щонайменше одного вибухового пристрою, – написав він.

Він зазначив, що ця інформація схожа на підготовку інформаційного простору до чергової провокації росіян за участі наших захисників.

– Фактичне мінування в умовах жорстких заходів безпеки в будівлі філармонії та поруч просто неможливо. Дата початку судилища залишається невідомою, однак сукупність факторів як то закінчення будівельних робіт, нетипова навала російських пропагандистів в Маріуполь свідчить про те, що рахунок може йти якщо не на години, то на дні, – додав Андрющенко.

Раніше українська розвідка повідомила, що для проведення так званого судилища над полоненими захисниками Азовсталі окупанти терміново переобладнують вціліле приміщення Маріупольської камерної філармонії.

На сцені монтуються залізні клітки, в яких будуть тримати українських захисників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Маріупольська міська рада

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-24 23:21:19