Україна і світ

Сучасний реабілітаційний центр «Бородянка-Центр» надаватиме безкоштовну допомогу Захисникам та Захисницям

Президент України спрямує грошову премію у 100 тисяч доларів, яка супроводжує медаль Свободи, на відбудову Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації населення Міністерства у справах ветеранів України.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України.

«Це наш флагманський проєкт. Наш Центр був вщент зруйнований прямим танковим влученням на початку широкомасштабного наступу. А підтримка Президента України свідчить про пріоритетність для держави і керівництва країни підтримки тих, хто захищає нас на фронті. Символічно, що премію, яка супроводжує медаль Свободи, буде передано на підтримку тих, хто цю свободу зараз захищає в Україні, хто стоїть на рубежі захисту демократичних цінностей у світі – це наші Захисники і Захисниці», – зазначила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Вона також наголосила, що Центр спеціалізуватиметься на психологічній реабілітації Захисників, Захисниць, членів їхніх родин та сімей полеглих героїв. Отримати послуги у ньому зможуть всі мешканці Київської області. Усі послуги надаватимуться безкоштовно.

У команді Центру працюватимуть українські фахівці. Крім цього, Мінветеранів має намір розширювати досвід психологічної допомоги, тому запрошуватиме міжнародних експертів для навчання психологів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі триває підготовка експертної та проєктної документації. Адже будівля майбутнього Центру має відповідати безпековим вимогам та принципам безбар’єрності.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-13 03:45:55