Україна і світ

Стратегія безбар’єрності: в Україні стартувало навчання 60 фахівців-реабілітологів

В Україні розпочалося навчання 60 фахівців реабілітаційних команд з п’яти областей України – Львівської, Рівненської, Сумської, Чернігівської та Запорізької.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

– Фахівці фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи, терапевти мови та мовлення отримають якісні знання та покращать навички надання реабілітаційних послуг, – йдеться у повідомленні.

Учасники тренінгів вивчатимуть особливості роботи з пацієнтами з черепно-мозковою травмою після мінно-вибухової травми, психологічні аспекти процесу реабілітації, постановку цілей втручання, звітність на основі міжнародної класифікації функціонування (МКФ) та інші теми.

Удосконаленням навичок мультидисциплінарних команд для ефективної роботи з пацієнтами з різними видами травм внаслідок війни займаються досвідчені фахівці та тренери Школи реабілітаційної медицини Українського Католицького Університету (УКУ).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначається, що навчання проводиться на виконання плану заходів Стратегії безбар’єрності в рамках ініціативи першої леді Олени Зеленської.

реабілітація
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-05 14:06:42