Україна і світ

Стратегічна помилка: Арестович розповів про плани РФ по всій лінії фронту

Почалося вороже наступ по всьому так званому Донецькому фронту. Окупанти штурмують укріпрайони наших військ і стають у стратегічну оборону.

Про це в ефірі Фейгін Life розповів Олексій Арестович.

За його словами, така тактика загарбників передбачає, що від угруповань “ДНР” та “ЛНР” нічого не залишиться.

Попри спроби наступу російська армія отримує жорстку відсіч у районі Сіверська та Бахмута.

– Я ризикну висунути досить обґрунтоване припущення, що Москва, по суті, відмовляється від захоплення Донецької області на даному етапі і переходять до оборони. Але, не до кінця ясно, вони стають у стратегічну оборону або ж вони стають у стратегічну оборону зі спробою завдати одного-двох потужних ударів, послабити наш наступальний потенціал і не дати нам перейти в успішний контрнаступ, — зазначив Арестович.

Або генеральне завдання Росії передбачає послаблення ударного угруповання ЗСУ та приведення в стан, коли наші збройні сили не зможуть звільнити захоплені території. Таким чином, РФ хоче примусити Україну до переговорів.

– Завести у патову ситуацію – корейський варіант (заморожений конфлікт – Ред.), – сказав Арестович.

Він запевняє, що ні про яку перемогу армії РФ і подальше захоплення наших територій не йдеться – рішення прийняте на оборону.

– Те, що вони стають у стратегічну оборону – це залізно видно. Війська перекидаються на два напрями, де вони (росіяни – Ред.) найбільше очікують наших ударів – на Південь. І це ціною зняття з найважливіших ділянок фронту – з Ізюма до Бахмута, – заявив радник глави Офісу президента.

За його словами, нарешті РФ зробила помилку стратегічного масштабу.

– Першою стратегічною помилкою був початок війни. Ось тепер друга… Вони затіяли чотириходівку – це гарантія того, що вона провалиться. Вони забивають собі логістику, вважає Олексій Арестович.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами радника голови ОПУ, серпень буде “цікавим”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-28 02:03:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин