Україна і світ

Столтенберг заявив, що НАТО працює над збільшенням постачання зброї в Україну

Члени НАТО тісно співпрацюють з оборонними компаніями, щоб забезпечити Україні більше постачання зброї та обладнання для підготовки до тривалої війни з Росією.

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав в інтерв’ю агентству Reuters.

– Ми маємо велику підтримку, але нам потрібно зробити ще більше і бути готовими до тривалої війни, – сказав Столтенберг.

Він додав, що НАТО зараз перебувають у тісному контакті та співпраці з оборонною промисловістю, щоб виробляти більше та постачати більше різних видів боєприпасів, зброї та можливостей Україні.

В останні місяці США та інші західні країни почали постачати в Україну більш сучасні системи звичайних озброєнь, включаючи високомобільні артилерійські ракетні системи (HIMARS), які мають більшу дальність і високу точність.

Він також звинуватив президента Росії Володимира Путіна у “безрозсудній та небезпечній” риториці щодо можливого застосування ядерної зброї.

Хоча члени НАТО не беруть безпосередньої участі у війні, Північноатлантичний Альянс бере активну участь у координації заходів у відповідь Заходу на вторгнення.

Єнс Столтенберг підтвердив свою позицію, що війна, швидше за все, закінчиться лише після переговорів.

– Ми знаємо, що більшість війн закінчується за столом переговорів. Ми також знаємо, що результат цих переговорів повністю залежатиме від сили на полі бою… Не мені вказувати Україні, якими мають бути ці умови. Це я і НАТО повинні підтримати їх, щоб зміцнити їхні руки, щоб ми максимально збільшили можливість прийнятного рішення, – сказав він в інтерв’ю журналістам.

Війна змусила Фінляндію і Швецію домагатися членства в НАТО, причому наразі запит ратифікували 23 з 30 країн-членів, включаючи Сполучені Штати.

– Це найшвидший протокол щодо вступу до НАТО у сучасній історії. Я чекаю, що решта сім союзників, що залишилися, зроблять те саме, – сказав Столтенберг.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше, під час виступу в Норвегії перед активістами місцевої лейбористської партії 4 серпня, Єнс Столтенберг заявив, що вторгнення Росії в Україну створило найнебезпечніший момент для Європи з часів Другої світової війни, і що не можна дозволити Росії перемогти.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-05 00:53:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин