Україна і світ

Столтенберг прокоментував силове повернення Криму

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Україна має сама вирішувати прийнятні для себе умови щодо питання силового повернення окупованого Криму.

Про це він сказав в інтерв’ю литовському телеканалу LRT.

Інтерв’юер зазначив, що генсек та НАТО наголошують, що Україна має повернутися до міжнародно-визнаних кордонів. Тоді у Столтенберга запитали, чи означає це повернення Криму силою.

Зараз дивляться

Столтенберг відповів, що зрештою, війна має закінчитися за столом переговорів, а “потім українці мають вирішити, які умови переговорів і що вони можуть ухвалити”.

— Наше завдання – підтримати Україну, тому що ми знаємо: те, що відбувається за столом переговорів, невіддільне від того, що відбувається на полі бою. Якщо ми хочемо мирного рішення для України, то найкращий спосіб домогтися цього – надати військову підтримку. Потім Україна сама вирішить, які умови для неї прийнятне, – заявив Столтенберг.

Нещодавно колишній командувач армії США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес показав можливий план наступу Збройних сил України у Криму.

Він наголосив, що для успішного контрнаступу ЗСУ потрібна далекобійна зброя, щоб зробити Крим непридатним для російських військ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: LRT

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-01 16:36:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин