Україна і світ

Стежив за колонами ЗСУ для удару по них: на Вінниччині затримали агента РФ

Фото: СБУ

У Вінницькій області правоохоронці викрили російського агента, який стежив за колонами українським військових, щоб роздобути інформацію про їхні маршрути й скоригувати по них атаку. 

Про це повідомили у Службі безпеки України.

На Вінниччині фельдшер шпигував за колонами ЗСУ

Ворожий поплічник працював у центральних регіонах України. Здебільшого він шпигував за переміщенням техніки ЗСУ у напрямку фронту. 

Агент РФ стежив за підрозділами Сил оборони України, що рухалися автошляхами Вінницької та Черкаської областей.

Як з’ясувалося, спецслужба РФ планувала у режимі реального часу відстежити маршрути руху колон українських військ, щоб скоригувати по них повітряний удар. 

Для цього ФСБ завербувала фельдшера однієї з медустанов у Вінницькій області. На 51-річного чоловіка окупанти вийшли через його активний прояв прокремлівської позиції у Telegram-каналах.  

За вказівками РФ агент на власному автомобілі виїжджав на міжрегіональні автотраси, де відстежував переміщення підрозділів ЗСУ. 

Зафіксовано епізод, коли ворожий поплічник їхав за військовою колоною Сил оборони України майже 100 км. 

У такий спосіб він хотів визначити маршрут українських захисників, а також кількість і види техніки у колоні.

Яке покарання загрожує агенту РФ

Згодом контррозвідники СБУ затримали зрадника поблизу його домівки. Під час затримання в агента вилучили телефон, який він використовував для спілкування з блогером Сергієм Лебедєвим (більш відомий як Лохматий) з Донецька, який був так званим зв’язковим ФСБ. 

Наразі агент РФ перебуває під вартою. Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зловмиснику загрожує довічне позбавлення з конфіскацією майна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 11:37:38