Стейк із кавуна, полуниця з медом: відомі українські кухарі про свої рецепти літнього перекусу
Відомі українські кухарі за лаштунками шоу Нового каналу Хто зверху?, яке знову вийде на екрани восени, розповіли, яким перекусам вони надають перевагу в літню спеку.
– У спеку особливо обожнюю кавун. Роблю з нього стейк. Кладу м’якоть на гриль, трохи обсмажую, а потім додаю бальзамічний крем, горіхи та сир. Це неймовірно смачно! – каже Алекс Якутов.
Крім того, Алексу подобаються брускети з томатами, які кухар робить з обсмаженого на оливковій олії та натертого часником хліба. На хліб викладає розім’ятий у тарілці помідор із сіллю та базиліком. Зверху можна посипати улюбленим сиром.
А ось Євген Клопотенко зізнався, що з початком великої війни перестав повноцінно обідати. Як перекус віддає перевагу звичайній гречці з вершковим маслом.
– Я вибрав гречку, але це може бути і рис, і запечена картопля. Важливо розуміти, що перекус має бути якісним. Якщо ви купите ковбасу, то це буде неякісно, а 200 грамів гречки – суперкорисно, суперсмачно і суперкруто, – упевнений Євген.
Його колега Володимир Ярославський зізнався, що як літній перекус обрав черешню, овочеві салати з великою кількістю зелені. Крім цього, кухар віддає перевагу хлібу з оливковою олією або томатному супу гаспаччо.
– А ще раджу скуштувати таку легку страву-перекус: полуниця з медом і козячою рікоттою, – рекомендує Володимир.
Ольга Мартиновська зізналася, що найбільше як перекус їй подобаються сандвічі з чорного, на кшталт бородинського, хліба з крем-сиром або звичайним вершковим маслом. Зверху – шматочок хорошого сиру або слабосоленого лосося.
Ще одна з улюблених страв Ольги в літню спеку – помідори з моцарелою та оливковою олією.
– А ще люблю шматочок хорошого домашнього сала, посипаного спеціями, з домашнім огірочком. Ммммммм, – посміхається Ольга.
Дивіться улюблене розважальне шоу Хто зверху? з ведучими Лесею Нікітюк і Богданом Шелудяком вже восени на Новому каналі.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: згенеровано ШІ
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-25 11:59:10