Україна і світ

Стефанчук розповів, скільки нардепів пішли на фронт після 24 лютого

Двоє народних депутатів Верховної Ради з 423 пішли воювати на фронт після широкомасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

Такі цифри назвав спікер українського парламенту Руслан Стефанчук в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За його словами Україну на передовій захищають народні обранці Роман Костенко і Роман Лозинський.

Зараз дивляться

– Як мінімум є двоє народних депутатів, які воюють на передовій – це нардепи Костенко і Лозинський. Вони фактично з першого дня пішли на фронт і дуже ефективно працюють і на фронті, і працюють у Верховній Раді України. Вони беруть участь у засіданнях як комітетів, так і Верховної Ради, – заявив Стефанчук.

Водночас спікер ВРУ не знає, чи воює хтось з дітей народних депутатів на фронті.

– Стосовно дітей (народних депутатів, – Ред.) мені про таких не відомо. Мабуть, тому, що у нас достатньо молодий склад Верховної Ради. У когось ще просто немає дітей, у когось вони маленькі. Що стосується старшого покоління нардепів, мені теж такі випадки невідомі, – зізнався глава парламенту.

Нагадаємо, 27 січня уряд України схвалив постанову, що забороняє українським чиновникам під час війни виїжджати за кордон без поважних причин.

В рамках цієї постанови у скандал потрапив нардеп Микола Тищенко, який раніше входив до фракції Слуга народу. Нардеп поїхав до Таїланду під час воєнного стану, не маючи на це відповідного дозволу з боку спікера Верховної Ради.

Згодом народного депутата Тищенка виключили зі складу парламентської фракції Слуга народу, а також звільнили з посади заступника голови фракції СН.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Ruslan Stefanchuk

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-01 00:19:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин