Україна і світ

Став першим у світі: Китай схвалив інгаляційну вакцину проти Covid-19

Китайські органи регулювання лікарських засобів схвалили першу в світі інгаляційну вакцину проти Covid-19, виготовлену виробником Cansino Biologics з Тяньцзіня, в результаті чого ціна акцій компанії підвищилася на 7%.

Повідомляється, що Національне управління медичної продукції дало добро на вакцину для екстреного використання в якості бустерної дози.

Компанія-виробник заявила, що безголкова вакцина, яку легше зберігати, ніж внутрішньом’язові уколи, буде вводитися через небулайзер.

– Схвалення матиме позитивний вплив на діяльність компанії, якщо вакцина згодом буде закуплена і використана відповідними державними органами, — йдеться в заяві.

Щоправда, компанія не повідомила, коли інгаляційна вакцина на основі аденовірусу буде доступна для широкого користування.

Немає загальнодоступних перевірених або рецензованих даних і про ефективність нової вакцини.

Відзначається, що вчені в декількох країнах, включаючи Кубу, Канаду і США, також випробовують інгаляційні вакцини проти Covid-19.

Нагадаємо, що з 2020 року Китай схвалив вісім інших ін’єкційних вакцин місцевого виробництва.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Може бути тому управління ліками країни ще не дало зелене світло іноземним вакцинам, в тому числі мРНК-щепленням які виробляють Pfizer/BioNTech або Moderna, і які мають більш високі показники ефективності порівняно з іншими типами вакцин.

вакцини
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-05 14:36:11