Львівський портал

Стати на військовий облік онлайн: Міноборони пропонує новий механізм

У Міністерстві оборони України розробили законопроєкт, що дозволяє українцям призовного віку ставати на військовий облік онлайн за допомогою засобів електронної ідентифікації. Про це Львівському порталу повідомили в оборонному відомстві.

Відповідний проєкт закону схвалили на черговому засіданні Кабінету Міністрів України.

Згідно з цим, призовники зможуть стати на військовий облік призовників та уточнювати персональні дані через електронну ідентифікацію у сервісі «Електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного та резервіста».

Також передбачено ліквідування комісії для взяття на такий облік та скасувати проходження медичного огляду під час взяття громадян на військовий облік. Натомість громадяни, які здобувають вищу освіту, будуть проходити медичний огляд перед практичними заняттями базової загальновійськової підготовки.

Крім того, буде уточнено положення щодо військового обліку жінок, які виявили бажання проходити базову військову службу – безпосередньо перед направленням на таку службу за їхнім бажанням вони будуть братися на військовий облік призовників. А після її завершення – на військовий облік.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-26 19:58:02