Україна і світ

Стародубцева пройшла у третє коло турніру у Пекіні – це її найбільша перемога у кар’єрі

Фото: Getty Images

Українська тенісистка Юлія Стародубцева вийшла до третього кола тенісного турніру WTA 1000 у китайському Пекіні.

У двох сетах українка, яка посідає 115 позицію світового рейтингу, обіграла у двох сетах представницю Чехії Катеріну Сінякову (WTA №37) у двох сетах з рахунком 6:2, 6:2.

Стародубцева – Сінякова: як минув матч на China Open

Тенісистки провели на корті 1 годину та 39 хвилин, за які Юлія двічі подала навиліт, використала шість із дев’яти брейкпойнтів та припустилася однієї подвійної помилки.

У її суперниці один ейс, так само одна подвійна помилка два із восьми використаних брейкпойнтів.

Стародубцева розпочала зустріч з брейку, але в наступному геймі чешці вдалося зрівняти. Вирішальними стали п’ятий та сьомий гейми, в якому Юлія взяла дві поспіль подачі суперниці, а потім на своїй подачі закрила сет.

Другу партію українка розпочала з двох брейків поспіль. За рахунку 3:0 Стародубцева віддала одну свою подачу, але оформила ще один брейк та тріумфувала на корті.

Для 24-річної українки перемога над Сіняковою стала найрейтинговішою у кар’єрі. Тиждень тому на турнірі у Монастирі (Туніс) вона обіграла 55-ту у рейтингу Діан Паррі. Сінякова ж зараз займає 37-ме місце.

У наступному колі суперницею Стародубцевої стане переможниця матчу між американкою Керолайн Доулхайд та ексросіянкою Еліною Аванесян, яка віднедавна виступає за Вірменію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Окрім Юлії серед українських тенісисток продовжує також Марта Костюк, яка пропускала перший тур як сіяна. Ще дві українки Леся Цуренко та Ангеліна Калініна зачохлили ракетки на турнірі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 13:37:02