Україна і світ

Стан реалізації Стратегії кібербезпеки в України обговорили на Вінниччині

У Вінниця відбулося ХV засідання Національного кластера кібербезпеки на тему «Поточний стан, виклики та перспективи реалізації̈ Стратегії̈ кібербезпеки на місцевому рівні», під час якого учасники обговорили поточний стан реалізації Стратегії на місцевому рівні та основні виклики і загрози з урахуванням агресії рф в кіберпросторі. Запропоновано ряд ініціатив і проєктів, спрямованих на підвищення рівня кібербезпеки України та посилення взаємодії між державою, академічною спільнотою, приватним сектором тощо.

Про це повідомляє Апарат РНБО України.

До обговорення актуальних регіональних потреб у галузі долучилися близько 200 учасників з державного та приватного секторів, представників міжнародних інституцій та наукової спільноти – у форматі онлайн і офлайн. З-поміж них – представники Національного центру кібербезпеки Великобританії, Вінницької міської ради, АТ «Вінницяобленерго», Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та Вінницької IT-асоціації.

Відкриваючи засідання, керівник управління забезпечення діяльності НКЦК Апарату РНБО України Сергій Прокопенко зазначив, що Указом Президента, яким уведено в дію План реалізації Стратегії кібербезпеки України (далі – Стратегія), передбачено звітування щодо її виконання.

«Через війну цьогорічний показник виконання Стратегії становить 49%. При цьому основні суб’єкти забезпечення кібербезпеки виконують завдання приблизно на 80%, а показник їх виконання на регіональному рівні і з-поміж інших суб’єктів кібербезпеки становить близько 40%, – сказав він. – Тож основна мета заходу – обговорення проблемних питань, які виникають при реалізації Стратегії на регіональному рівні».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Керівник з операційної діяльності CRDF Global Михайло Верич нагадав, що Стратегія починається з тези: «Безпечний кіберпростір – запорука успішного розвитку країни». Зараз, за його словами, надзвичайно важливо приділяти особливу увагу кібербезпеці, адже кіберскладова є передумовою стабільності системи національної безпеки України, і роль кожного гравця як на загальнонаціональному, так і на регіональному рівні є важливою.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-28 14:09:58