Україна і світ

Стало відомо, скільки років тюрми присудили пропагандисту з рф, який закликав топити українських дітей

Зібрано обґрунтовані докази вини колишнього директора з мовлення прокремлівського телеканалу «russia today» антона кузнєцова-красовського у злочинах проти України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Із лютого 2022 року зазначений пропагандист публічно підтримував широкомасштабне вторгнення рф, виправдовував злочини рашистів та закликав до геноциду українського народу.

Свої «тези» служитель кремля поширював під час ефірів на телеканалі «russia today», а також через підконтрольні Telegram-канали.

На підставі зібраних спецслужбами доказів та проведених експертиз суд визнав кузнєцова-красовського винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, вчинених з використанням засобів масової інформації;
  • публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких матеріалів.

Зловмиснику призначено 5 років ув’язнення з конфіскацією майна. Це максимальний термін позбавлення волі, передбачений санкціями обох статей.

Наразі злочинець переховується від правосуддя за кордоном.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Утім спецслужбам відомо про його місцезнаходження і проводяться комплексні заходи для притягнення винного до відповідальності.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-17 14:51:41