Україна і світ

Стало відомо про ще одного британця у полоні РФ, який воював за Україну

Вже третього полоненого британця Джона Гардінга показали на відео російські журналісти. На відео він звертається за допомогою до прем’єр-міністра Бориса Джонсона.

Відомо, що Гардінг перебуває у російському полоні на території самопроголошеної “ДНР”. Йому повідомили про загрозу смертної кари.

Зазначається, що Гардінг потрапив у полон у травні під час боїв за полк Азов у складі Нацгвардії України. Тоді українські підрозділи, які обороняли південно-східне місто Маріуполь, були змушені здатися. Джон Гардінг – військових парамедик зі Сандерленда, йому більше 50 років. Він воював на Донбасі на сході України з 2018 року.

Друзі та сім’я пана Гардінга підтвердили BBC, що на відео він, і його сім’ю підтримує МЗС Британії.

МЗС Великої Британії висловило стурбованість затриманням пана Гардінга та решти британців.

 – Ми підтримуємо родину британського громадянина та стурбовані його затриманням. Ми засуджуємо експлуатацію затриманих у політичних цілях і порушили це питання з Росією. Ми постійно на зв’язку з з урядом України і повністю підтримуємо Україну в її зусиллях у звільненні цих людей, – заявив представник МЗС.

Нагадаємо, що 15 липня помер громадянин Великої Британії Пол Урі, який перебував у полоні бойовиків “ДНР” з квітня 2022 року.

Також повідомлялось, що  що “суд” так званої ДНР засудив двох громадян Великої Британії та одного громадянина Марокко до смертної кари. Засуджені британці – Ейден Аслін та Шон Піннер, а марокканець – Саадун Брагім.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: BBC

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-17 23:18:22

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин