Україна і світ

США запускають програму, яка дозволить американцям спонсорувати біженців – Блінкен

Сполучені Штати Америки запускають програму Welcome Corps, яка дозволить американцям фінансово спонсорувати біженців, які тікають від війни.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, назвавши програму “найсміливішою інновацією в розселенні біженців за чотири десятиліття”.

–  Ця ініціатива дозволить американцям безпосередньо підтримувати біженців і демонструвати найкращу американську гостинність і щедрість, – сказав він.

Відповідно до програми, групи щонайменше з п’яти осіб, які проживають у США, отримають можливість спонсорувати біженців, якщо вони зберуть $2 275 на кожну людину, пройдуть перевірку біографічних даних і створять план підтримки біженців.

Спонсорські групи відіграватимуть роль традиційних агенцій з переселення протягом принаймні 90 днів після прибуття біженця.

Вони допомагатимуть новоприбулим отримати житло та інші основні потреби, зокрему їжу, медичні послуги, освіту та державні пільги, на які вони мають право.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Держдеп США сподівається залучити 10 тис. приватних спонсорів для переселення щонайменше 5 тис. біженців протягом першого року роботи Welcome Corps.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-19 20:10:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин