Україна і світ

США вперше доведеться стримувати дві великі ядерні держави – Білий дім

Адміністрація президента США Джо Байдена попереджає, що протягом десятиліття Штатам вперше доведеться стримувати дві великі ядерні держави.

ЗМІ повідомляють, що йдеться про російський арсенал, яким Москва все частіше погрожує, і китайські запаси, що збільшуються.

Нова президентська стратегія національної безпеки США показує Китай як потужнішого довгострокового конкурента, а Росію – як безпосередню руйнівну загрозу, на що вказує її ядерна політика щодо України.

Джо Байден попереджає, що загроза може зрости, оскільки російські війська продовжують зазнавати поразок на полі бою.

Однак нова стратегія передбачає, що Сполучені Штати не дозволять Росії або будь-якій державі досягти своїх цілей шляхом використання або погрози застосування ядерної зброї.

У передмові до стратегії Джо Байден порівнює типи загроз від Москви і Пекіна.

Зокрема, йдеться про те, що Росія становить безпосередню загрозу вільній і відкритій міжнародній системі, необачно зневажаючи сьогодні основні закони міжнародного порядку, як показала її жорстока агресивна війна проти України.

Китай описують як країну, яка має як намір змінити міжнародний порядок, так і економічну, дипломатичну, військову та технологічну міць для досягнення цієї мети.

У політичному документі Пекін зображується як найсерйозніший геополітичний виклик Америки.

До слова, згідно з оцінкою Федерації американських вчених, Китай має приблизно 350 ядерних боєголовок. Росія у своєму арсеналі нараховує 5 977, а США – 5 428.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Але Пентагон вважає, що до 2030 року китайські сили зростуть до понад 1000 боєголовок, що зробить Китай третьою за потужністю ядерною державою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-13 13:57:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин