Україна і світ

США відправлять системи ППО Patriot в Україну швидше, ніж планувалося

Системи протиповітряної оборони Patriot можуть доставити до України швидше, ніж планувалося. Про це заявили у Міністерстві оборони США.

У повідомленні йдеться, що найближчими днями 65 українських військових закінчать навчання з використання зенітно-ракетних комплексів.

Після цього воїнів ЗСУ доправлять до Європи для подальшої підготовки. Пришвидшити тренування українським військовим допомогло те, що у них були базові знання з управління систем протиповітряної оборони.

Зараз дивляться

– Наша оцінка полягає в тому, що українські солдати вражають. Вони дуже швидкі в навчанні. Завдяки їхнім широким знанням у сфері протиповітряної оборони та досвіду роботи в зоні бойових дій їм було легше. Хоча ніколи не було легко зрозуміти концепції експлуатації та технічного обслуговування системи Patriot, – сказав бригадний генерал Шейн Морган.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Військові США виділили на навчання 10 тижнів, але українці завершили його приблизно за вісім тижнів. Розклад навчань був інтенсивним – вони тренувалися щодня з 7:00 ранку до 18:00 вечора за місцевим часом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-21 22:25:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин