Україна і світ

США виділять Україні $55 млн на підготовку до зими

Президент України зустрівся з адміністратором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Самантою Павер. Вони обговорили подробиці конкретних програм, розроблених із метою розбудови безпечного простору та відновлення України.

Зокрема, Агенство США ухвалило рішення про виділення $55 млн для підготовки інфраструктури теплопостачання України до зими під час боротьби з російською армією.


– Наша головна мета – підготовка до зими, створення гідних умов для проживання населення на звільнених територіях та відновлення критичної інфраструктури. Є велике та амбітне, що буде після перемоги України, а є те, що потрібно зараз і де ви зможете нам допомогти, – зазначив президент.

Зеленський подякував за економічну та оборонну підтримку США, відзначивши черговий американський пакет допомоги у розмірі $1,1 млрд і рішення про виділення загалом понад $12 млрд.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У межах зустрічі президент вручив Саманті Павер орден княгині Ольги I ступеня, яким її відзначено за вагомий внесок у розбудову міждержавної співпраці та послідовну підтримку України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-07 02:36:59