Україна і світ

США та G7 наполегливо працюють, щоб до літа з’явився міжнародний трибунал щодо РФ – Нуланд

Міжнародний трибунал або інші механізми, що дозволять притягнути Росію до відповідальності за злочин агресії, воєнні та інші злочини в Україні, можуть бути готові до літа 2023 року.

Про це заявила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд під час слухань у Комітеті з питань міжнародних відносин Сенату США.

Сенатор-демократ зі штату Меріленд Бен Кардін заявив Нуланд, що питання притягнення Росії до відповідальності є вкрай важливим, особливо напередодні Дня пам’яті жертв Голокосту, що відзначається 27 січня. Його питання стосувалось того, чи може дізнатись міжнародна спільнота те, як і коли буде утворений міжнародний механізм щодо РФ за аналогією до Нюрнберзького процесу після Другої світової війни.

Зараз дивляться

Нуланд відповіла, що США та члени G-7 “наполегливо працюють”, аби утворити подібний механізм.

– Ми наполегливо працюємо над цим з нашими партнерами з G7 та з Україною, ми працюємо над різноманітними моделями. Я хотіла б, щоб ми дійшли висновку до річниці (вторгнення Росії в Україну, – Ред.) – приблизно в лютому, але це може зайняти ще кілька місяців. Але до літа я б хотіла, щоб цей механізм з’явився, – відповіла Нуланд на питання конгресмена.

За словами Нуланд, наразі йдуть роботи зі створення як правових механізмів, так і зі збору доказів.

Заступниця держсекретаря США нагадала, що під час свого візиту у Київ у вересні 2022 року, вона мала зустріч з неурядовими організаціями в Ірпені, які “збирають докази та документують їх” для передачі в суди. Частина з цих організацій працює за підтримки організації з міжнародної допомоги США, USAID.

Напередодні Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) одностайно проголосувала за створення спеціального міжнародного трибуналу через агресію проти України.

ДжерелоIndependent

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-27 02:56:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин