Україна і світ

США разом з Україною закликає росію припинити репресії і порушення прав людини в Криму — Бріджит Брінк

Ми разом з Україною закликаємо росію припинити репресії і порушення прав людини в Криму: припинити примусовий призов до армії, незаконні обшуки, арешти і катування кримських татар, членів релігійних груп та інших осіб, яких кремль свавільно виокремлює.

Про це написала Посол США в Україні Бріджит Брінк у своєму Твіттері.

«Ми засуджуємо ганебні спроби росії змінити демографічну ситуацію в Криму, здійснюючи жахливі операції з фільтрації людей, з метою примусової депортації українського цивільного населення та зникнення людей. Ми закликаємо росію негайно звільнити усіх несправедливо ув′язнених громадян України», — наголосила Посол США.

Бріджит Брінк нагадала, що 26 лютого 2014 року тисячі кримських татар та інших українців зібрались перед Верховною Радою Криму, щоб заявити окупантам і всьому світу: «Ми — українці. Крим — це Україна».

«Цього року росія обтяжує свою зухвалу зневагу до міжнародного права та сувернітету України своєю поточною брутальною агресією. Ви чинили опір у 2014 році в авангарді з відважними кримчанами і ви чините опір зараз.

Сьогодні, коли українці згуртувались пліч-о-пліч проти широкомасштабного російського вторгнення, коли ви боретесь за кожен шматочок вашої землі, Сполучені Штати і наші союзники та партнери заодно з вами», — зазначила вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-26 12:20:16