Україна і світ

США показали, як завантажують літак боєприпасами для України

У вівторок, 16 серпня, Пентагон опублікував відео завантаження боєприпасів для відправки їх до України в рамках військової допомоги у війні з російськими агресорами.

– Військовослужбовці 436-ї повітряної ескадрильї ВПС США завантажують палети з боєприпасами на літак C-17 Globemaster III на авіабазі Дувр, штат Делавер, який прямуватиме в Україну, – сказано в повідомленні, опублікованому на сторінці Пентагону в Twitter.

Зазвичай військова допомога доставляється літаками до Польщі, звідти – наземним транспортом в Україну.

У відомстві не вказали, яку саме військову допомогу відправили вантажами, які вдалося зняти на відео, проте військовий журналіст Андрій Цаплієнко зазначив у Telegram, що за його спостереженнями, судячи з упаковки, це 155-мм снаряди для гаубиць американського виробництва.

Нагадаємо, 8 серпня Міноборони США оголосило про виділення Україні чергового пакету військової допомоги у розмірі 1 млн доларів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Серед іншого, він включає додаткові боєприпаси для HIMARS, снаряди для 155-мм артилерії, 120-мм мінометні системи та снаряди до них, 1000 Javelin і сотні протитанкових систем AT4, 50 БМП.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-16 17:53:05