Україна і світ

США підтримали заклик до створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС

Сполучені Штати підтримали заклик до створення демілітаризованої зони навколо Запорізької атомної електростанції в Енергодарі після бойових дій за участю російських та українських військ поблизу станції.

Про це заявив представник Держдепартаменту США.

– Бої поблизу атомної електростанції небезпечні та безвідповідальні – і ми продовжуємо закликати Росію припинити всі військові операції на українських ядерних об’єктах або поблизу них та повернути повний контроль Україні, а також підтримуємо заклики України до створення демілітаризованої зони навколо атомної електростанції, – сказав представник Держдепартаменту.

Раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав до негайного припинення військових дій поблизу ЗАЕС, найбільшої в Європі атомної електростанції.

Перед цим президент Володимир Зеленський попередив, що Росія може спровокувати найстрашнішу у світі ядерну аварію, навіть більшу за Чорнобиль.

Запорізька АЕС знаходиться у місті Енергодар, на південному сході України вздовж лівого берега річки Дніпро і складається із шести реакторів.

Після захоплення комплексу Росія полонила українських співробітників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Досі представники ядерного нагляду ООН не змогли оглянути станцію.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-12 00:06:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин