Україна і світ

США оцінюють вміння українських пілотів для можливого навчання на F-16 – ЗМІ

ВПС США на базі в Аризоні перевіряють навички українських пілотів для можливого навчання на винищувачах, зокрема F-16.

Про це повідомляє CNN з посиланням на три джерела.

– Два українські пілоти наразі перебувають на військовій базі у США, де їхні навички перевіряють на авіасимуляторах, щоб зрозуміти, скільки часу їм знадобиться, щоб навчитися керувати різними військовими літаками, включно з F-16, – йдеться в повідомленні.

Американський чиновник розповів, що українські пілоти прибули в Тусон, штат Аризона, для ознайомлення, яке є “рутинною діяльністю в рамках постійного діалогу між українськими та американським військовими”.

Зараз дивляться

– Це, по суті, спілкування з персоналом ВПС і спостереження за тим, як працюють ВПС США, – зазначив він.

CNN відзначає, що хоча наразі немає жодних ознак льотної підготовки українських пілотів, їхня присутність може означати, що США не повністю відкинули можливість надання Україні F-16.

Окрім того видання додає, що оцінку навиків українських пілотів проводить 162 винищувальний авіаполк Національної гвардії Аризони, який спеціалізується на навчаннях на винищувачах F-16.

Напередодні американські ЗМІ оприлюднили інформацію, що двоє українських пілотів перебувають у США для оцінювання їхніх навичок. Журналісти стверджували, що влада США схвалила відправлення ще близько 10 українських пілотів до США вже цього місяця.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Згодом у Повітряних силах ЗСУ підтвердили факт перебування у США двох українських пілотів. Американські фахівці аналізують їхній бойовий досвід, знання та уміння.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-07 11:09:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин