Львівський портал

США не зможуть довго постачати Україні ракети до Patriot, – NYT

У Сполучених Штатах виникли проблеми з довготривалим постачанням Україні ракет до систем протиповітряної оборони (ППО) Patriot. Про це повідомляє New York Times з посиланням на представників Білого дому та Пентагону, пише Європейська правда.

Офіційні особи адміністрації президента та Міноборони США попередили, що Вашингтон незабаром не зможе підтримувати батареї українських систем Patriot ракетами-перехоплювачами, вартість яких може становити від 2 до 4 мільйонів доларів за штуку.

Patriot призначені для протидії балістичним ракетам, і з того моменту, як перша батарея цих систем почала використовуватися в Україні, вони змінили хід битви за небо, зазначає видання.

З початку повномасштабної війни в лютому 2022 року Росія направила на українські міста понад 3800 безпілотників та 7400 ракет. Водночас, за словами військових ЗСУ, Україна стала полігоном для випробування цілої низки систем ППО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-06 18:21:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин