Україна і світ

США надають Україні $4,5 млрд на зарплати медикам і вчителям

Міністр фінансів США Джанет Єллен оголосила про виділення Україні додаткових $4,5 млрд у рамках прямої бюджетної підтримки.

За даними Мінфіну США, кошти спрямують на підтримку основних держпослуг і соціальних виплат.

– Сьогодні Сполучені Штати продовжили виконувати свої незмінні зобов’язання перед Україною, мобілізувавши додаткові $4,5 млрд у вигляді грантів для прямої бюджетної підтримки, – повідомила вона.

Ці кошти почнуть виділятися найближчими тижнями. У заяві Єллен ідеться, що кошти мають допомогти уряду України “захиститися від незаконної війни Росії шляхом зміцнення економічної стабільності”.

Крім того, гроші будуть спрямовані на підтримку основних державних послуг, включно із заробітною платою працівникам лікарень, державним службовцям і вчителям, а також соціальною допомогою літнім і вразливим верствам населення, ідеться в повідомленні.

Джанет Єллен додала, що ці кошти є “найважливішим інструментом опору України неспровокованому вторгненню Путіна”.

За її словами, в результаті цих виплат загальна сума прямої бюджетної підтримки США Україні становитиме $13 млрд, наданих у вигляді грантів.

Глава Мінфіну США також закликала інших донорів збільшити і прискорити надання допомоги Україні.

– Крім надання економічної підтримки, Міністерство фінансів і уряд США продовжуватимуть використовувати всі наші інструменти, включно з нашою історичною коаліцією санкцій, щоб послабити військову машину Путіна, – підсумувала американський міністр.

Раніше Європейська комісія офіційно запропонувала надати Україні €18 млрд макрофінансової допомоги на 2023 рік.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: U.S. Department of the treasury

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-22 21:02:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин