Україна і світ

Справжній соус тартар: швидкий рецепт покроково


Тартар-соус за цим рецептом виходить дуже смачний і готується за лічені хвилини!

Він часто подається з холодними стравами, такими як птиця, м’ясо, риба та морепродукти. Існує кілька варіантів цього соусу, наприклад, його можна приготувати з додаванням зелені (петрушка чи кріп), солоних огірків або маринованих корнішонів, а також каперсів.

Тож як приготувати цей чудовий соус вдома та як використовувати у кулінарії? Рецепт соусу тартар — у матеріалі.

Як приготувати соус тартар

Інгредієнти:

  • йогурт натуральний або майонез – 1/2 склянки
  • огірок маринований або солоний – 1 шт.
  • часник – 1-2 зубки
  • зелень – до смаку
  • каперси – 1 ст. л.
  • сік лимона – 1 ч. л.
  • сіль, перець – до смаку

Соус тартар: рецепт покроково

  1. Огірок, каперси та зелень дрібно нарізаємо.
  2. Часник пропускаємо через прес.
  3. Поєднуємо та перемішуємо йогурт або майонез, огірок, каперси та зелень.
  4. Потім вливаємо сік лимона, солимо, перчимо та ще раз гарно перемішуємо.
  5. Соус ставимо у холодильник на 20-30 хвилин.

Подаємо тартар-соус охолодженим. Смачного!

Соус тартар чудово підходить як додаток до різноманітних страв

  • Креветки. Він підкреслює ніжність та солодкість креветок та дає приємну кислинку.
  • Картопля фрі або картопля по-селянськи. Тартар з маринованими огірками — чудовий дип до страв з картоплі.
  • М’ясо. Тартар чудово пасує до стейків. Він додає освіжальну кислинку та аромат до смачних та соковитих шматків м’яса. Також він ідеально підходить до різних видів м’ясних котлет, кебабів, бургерів.
  • Риба. Соус тартар є відмінним додатком до смаженої або запеченої риби. Він надає страві додаткової насиченості та аромату.
  • Вегетаріанські страви. Соус тартар також може бути використаний з вегетаріанськими стравами, такими як смажені овочі, гриби, тофу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-04 16:38:00