Україна і світ
Справжній соус тартар: швидкий рецепт покроково
Тартар-соус за цим рецептом виходить дуже смачний і готується за лічені хвилини!
Він часто подається з холодними стравами, такими як птиця, м’ясо, риба та морепродукти. Існує кілька варіантів цього соусу, наприклад, його можна приготувати з додаванням зелені (петрушка чи кріп), солоних огірків або маринованих корнішонів, а також каперсів.
Тож як приготувати цей чудовий соус вдома та як використовувати у кулінарії? Рецепт соусу тартар — у матеріалі.
Як приготувати соус тартар
Інгредієнти:
- йогурт натуральний або майонез – 1/2 склянки
- огірок маринований або солоний – 1 шт.
- часник – 1-2 зубки
- зелень – до смаку
- каперси – 1 ст. л.
- сік лимона – 1 ч. л.
- сіль, перець – до смаку
Соус тартар: рецепт покроково
- Огірок, каперси та зелень дрібно нарізаємо.
- Часник пропускаємо через прес.
- Поєднуємо та перемішуємо йогурт або майонез, огірок, каперси та зелень.
- Потім вливаємо сік лимона, солимо, перчимо та ще раз гарно перемішуємо.
- Соус ставимо у холодильник на 20-30 хвилин.
Подаємо тартар-соус охолодженим. Смачного!
Соус тартар чудово підходить як додаток до різноманітних страв
- Креветки. Він підкреслює ніжність та солодкість креветок та дає приємну кислинку.
- Картопля фрі або картопля по-селянськи. Тартар з маринованими огірками — чудовий дип до страв з картоплі.
- М’ясо. Тартар чудово пасує до стейків. Він додає освіжальну кислинку та аромат до смачних та соковитих шматків м’яса. Також він ідеально підходить до різних видів м’ясних котлет, кебабів, бургерів.
- Риба. Соус тартар є відмінним додатком до смаженої або запеченої риби. Він надає страві додаткової насиченості та аромату.
- Вегетаріанські страви. Соус тартар також може бути використаний з вегетаріанськими стравами, такими як смажені овочі, гриби, тофу.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Depositphotos
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-04 16:38:00