Україна і світ

Співзасновник Pink Floyd скасував концерти у Польщі: через прокремлівську позицію

Співзасновник Pink Floyd Роджер Вотерс скасував заплановані концерти у Польщі. У сусідній країні вкрай незадоволені прокремлівською позицією музиканта щодо війни України з Росією.

Про скасування заявив представник Tauron Arena у Кракові, де мали відбутися заходи.

– Менеджер Роджера Вотерса вирішив піти без пояснення причин, – заявив представник Tauron Arena Krakow Лукаш Питко.

Зміни також торкнулися й сайту музиканта – в інформації про тур Рождера тепер немає згадок про концерти у Кракові – раніше вони були заплановані на 21-22 квітня 2023 року.

Рішення Вотерса також пов’язують із позицією щодо війни – депутати у Кракові хотіли заборонити в’їзд музикантові на тлі його прокремлівської позиції про нацистів в Україні.

Відомо, що на початку вересня Роджер написав відкритого листа першої леді України Олені Зеленській, у якому звинуватив націоналістів в Україні у війні. Вотерс розкритикував США за постачання зброї Україні й назвав Байдена військовим злочинцем. Критика також була присутня у бік НАТО за нібито провокації Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що навесні лідер гурту Бумбокс Андрій Хливнюк записав спільний трек із Pink Floyd. Легендарна група вирішила підтримати Україну – прибутки від релізу пішли на гуманітарну допомогу для нашої країни.

Роджер Уотерс
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-25 12:40:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин