Україна і світ

Спецслужби РФ готують кампанію з дискредитації національних рухів Росії

Спецслужби країни-агресора готують широку дискредитаційну кампанію проти лідерів національних та національно-визвольних рухів народів Росії. Про це повідомляє Головне управління розвідки України.

За даними ГУР, її початок заплановано вже найближчим часом, головна мета – приниження прагнення народів до самовизначення.

– Для цього, як у самій Росії, так і за її межами – у Європі, США та Україні будуть використані наявні “агенти впливу” в інформаційній та політичній сферах. Їхнє завдання – донести до “широких мас” думку про апріорі агресивний, терористичний або навіть нацистський характер будь-яких національних рухів, – йдеться у повідомленні.

В управлінні наголошують, що росіяни намагаються зірвати міжнародну підтримку права народів на захист своїх прав, мови, культури.

Також агресори хочуть сформувати всередині українського суспільства негативне ставлення до тих народів Росії, які страждають від імперської політики.

– Традиційно насамперед під удар російської пропаганди підпадають народи Кавказу, які активно борються за своє право на самовизначення. Зокрема, чеченська опозиція, – заявили у відомстві.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Розвідка з’ясувала, що військово-політичне керівництво Росії та режим диктатора Володимира Путіна розглядають національно-визвольні рухи як одну із ключових загроз для самого існування Росії.

– Саме їх виникнення розглядається як фактор нестабільності та викликає жорстку протидію з боку кремлівської верхівки. Найкращий спосіб протидії подібним кампаніям – неприйняття маніпуляційних меседжів, незалежно від імені спікера, що їх розповсюджує. А також виявлення прихованих “агентів впливу” під виглядом “лідерів думок”, – резюмували у ГУР.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-25 23:02:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин