Україна і світ

Спеціалісти МАГАТЕ оцінили наслідки обстрілів Запорізької АЕС

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії провели оцінку масштабів збитків, завданих інтенсивними обстрілами на Запорізькій атомній електростанції. Вони змогли підтвердити, що, незважаючи на серйозність обстрілу, ключове обладнання залишилося неушкодженим і не було жодних безпосередніх проблем з ядерною безпекою.

Про це повідомив генеральний директор Рафаель Гроссі.

Статус шести реакторних блоків є стабільним, а цілісність відпрацьованого палива, свіжого палива та низько-, середньо- та високоактивних радіоактивних відходів у відповідних сховищах були підтверджені.

Група експертів зафіксувала пошкодження резервуарів для зберігання конденсату, що призвело до нерадіоактивного витоку, кілька ударів по головній дорозі вздовж реакторів АЕС, а також по залізниці, яка не працює, трубопроводу повітря під тиском, ураженому осколками, два удари по покрівлі спеціальної допоміжної будівлі, незначні видимі пошкодження водопроводу спринклерної зарядки, а також два удари в зоні гауптвахти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Команда МАГАТЕ повідомила, що експлуатаційний і обслуговуючий персонал уже почав ремонтувати частину пошкоджень, а персонал станції також прибирає територію після атак у вихідні.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-22 09:38:20