Україна і світ

SpaceX представила Starlink Mini: подробиці

Ілон Маск проанонсував нову антену для супутникового зв’язку Starlink. Сам термінал буде набагато компактнішим за свого попередника – розміри можна порівняти з ноутбуком.

SpaceX представила Starlink Mini: подробиці

Так, нова антена стане доступною для користувачів найближчими місяцями. І хоча сама компанія не представляла новинку публіці, в мережі X вже з’явилися зображення компактного термінала, і сам Ілон Маск назвав вартість гаджета.

Зараз дивляться

Розміри Starlink Mini можна порівняти з діагоналлю ноутбука Apple MacBook, і це величезний плюс, як порівняти з попередньою моделлю антени – компактність дасть змогу набагато комфортніше транспортувати пристрій і ховати від сторонніх очей.

На знімки відреагував Маск – у коментарях під фото він зазначив, що сам нещодавно встановив Starlink Mini, і відповідає в соцмережі за допомогою супутникового зв’язку.

– Встановлення зайняло менше, ніж 5 хвилин. Легко носити в рюкзаку. Цей продукт змінить світ, – підсумував мільярдер.

Сам же Ілон також розповів про ще одну перевагу Starlink Mini – ціна складе від $250 до $300. Це майже вдвічі дешевше, ніж звичайна антена Starlink V4, яка в США продається за $499.

І якщо компанія Маск намагається надати доступ до мережі всім жителям планети, то в Україні думають над блокуванням TikTok через потенційні загрози безпеці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 14:22:38