Україна і світ

Сонце і вага: чому влітку чоловіки гладшають

Чоловіки у спекотні дні гладшають. Такого висновку дійшли  науковці з США, Ізраїлю та Німеччнини. Сонячне світло, дізналися вони, впливає на вироблення у чоловіків гормону голоду – греліну. Отже, вони починають більше їсти.

У жінок – інша картина. Жіночий гормон естроген заважає вивільненню гормону голоду, тому у жінок апетит в спекотні дні не змінюється.

Неочікуваний результат

Вчені два роки поспіль проводили експерименти на мишах. Вони досліджували, чи може сонячне світло призвести до раку шкіри у мишей і помітили, що самці, гладшають під дією ультрафіолетового світла. Заінтриговані, вони вирішили перевірити, чи стосується це людей.

У дослідженні взяли участь три тисячі людей. Науковці використали дані державного анкетування в Ізраїлі, де питалося про низку проблем із здоров’ям та про харчування. Вони виявили, що в літні місяці чоловіки їдять більше, ніж в інші пори року.

Зокрема, вчені побачили, що калорійність харчування влітку збільшувалося  приблизно на 15%, ніж в інші пори року.

А от харчові звички жінок не змінюються залежно від сезону. Пізніше дослідження допомогли зрозуміти, що сонячні промені стимулюють вивільнення греліну з жирових клітин у шкірі. Потрапляючи в гіпоталамус, грелін підвищував апетит.

Тому, якщо ви не хочете набрати вагу, менше перебувайте на сонці. Крім того, що сонячне світло підвищить апетит, воно може підвищити й ризик виникнення раку шкіри.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело:  Nature metabolism

Сонце і вага: чому влітку чоловіки гладшають
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-14 12:02:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин