Україна і світ

Соковиті млинці з вишнями: рецепт


Млинці з вишнею – чудова ідея для смачного сніданку, вишуканого десерту чи легкого перекусу.

Рецепт приготування млинців з вишнями на Масляну – в матеріалі Фактів ICTV.

Млинці з вишнями: рецепт

Тісто для млинців з вишнями можна приготувати з будь-яких продуктів, які більше до вподоби: на йогурті, ряжанці, молоціокропі чи мінералці.

Зараз дивляться

Інгредієнти для млинців з вишнями:

  • 250-300 г борошна
  • 250-300 мл молока
  • 2 яйця
  • 80 г цукру
  • 5 г солі
  • 3 ст. л. рослинної олії

Для начинки млинців з вишнями:

  • 200 г свіжої або розмороженої вишні
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. крохмалю

Приготування.

  1. Приготуйте тісто. Підігрійте молоко до 30°С. Додайте цукор, сіль, олію. Добре перемішайте. Потім збийте яйця, вилийте у суміш та знову розмішайте.
  2. У просіяне борошно поступово додавайте яєчно-молочну суміш, постійно її помішуючи. Коли маса стане однорідною, накрийте миску рушником та залиште на 15-20 хв.
  3. Приготуйте начинку для млинців з вишнями. Свіжу вишню проваріть разом з цукром протягом 8-10 хв. Злийте сік та дайте йому охолонути. Потім додайте до соку крохмаль, поставте на плиту та готуйте 10 хв на середньому вогні, періодично помішуючи.
  4. Після цього почніть випікати млинці на гарячій пательні, змащеній олією або шматочком сала. Налийте тісто тонким шаром та розподіліть його рівномірно по всій поверхні пательні. Щойно млинець набуде золотистого кольору з одного боку, переверніть його на інший.
  5. Викладіть на готові млинці начинку, згорніть рулетом, конвертом, трикутником або у вигляді мішечка.

Смачні млинці з вишнями готові. Подавайте зі сметаною, збитими вершками або розтопленим шоколадом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-13 16:09:00