Україна і світ

Сьогодні відзначається День піхоти

У 2019 році Президент України підписав Указ №152/2019 про відзначення 6 травня Дня піхоти. Цього року в країні його відзначають вже вп`яте. В Указі йдеться, що це професійне свято встановлено «з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій».

Чому наших піхотинців вшановують саме 6 травня? Адже цього дня у 1648 році козаки перемогли в битві біля Жовтих Вод. Битва вважається першою переможною — під проводом Богдана Хмельницького. А ще 6 травня відзначають релігійне свято — День Юрія Змієборця, який був одним із покровителів українського війська.

Наші піхотинці разом з воїнами інших родів та видів військ з 2014 року під час Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил мужньо боронили Україну. 

Як і минулого року, День піхоти нині відзначається в умовах відбиття широкомасштабної збройної російської агресії проти України. 

Під натиском наших піхотинців навесні 2022 року ворог втік із Київської, Чернігівської та Сумської областей.

Українська піхота брала участь у блискавичному контрнаступі на Харківщині.

А у листопаді минулого року воїни-піхотинці разом з іншими родами та видами військ звільнили обласний центр України — місто Херсон.

І за це тисячі воїнів відзначені державними нагородами.

Сьогодні українські піхотинці готові до звільнення інших територій нашої держави.

У нинішніх важких умовах особовий склад механізованих та мотопіхотних підрозділів демонструє вірність Військовій присязі та високу відповідальність.

А вогнева потужність та висока мобільність — це те, що дозволяє сучасним піхотинцям знищувати російських загарбників на полі бою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

АрміяInform приєднується до привітань та бажає нашій піхоті нових перемог!

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-05-06 08:05:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин