Україна і світ

Сьогодні Повітряними Силами ЗС України знищено вже 14 крилатих ракет противника

Як розповів під час брифінгу у Military Media Center начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Повітряних Сил полковник Юрій Ігнат, станом на 12 годину дня сьогодні, 11 жовтня, силами та засобами Повітряних Сил знищено вже щонайменше 14 крилатих ракет ворога.

– Сьогодні зранку російські стратегічні ракетоносці Ту-95 та Ту-160 з акваторії Каспійського моря, Астрахані та з інших районів на території країни-окупанта випустили по Україні спершу 4 крилаті ракети, – говорить офіцер. – Усі вони були збиті силами Повітряного командування «Південь». При цьому, були задіяні і авіація, і зенітні ракетні війська, а також мобільні групи з ПЗРК на озброєнні.

За словами речника Повітряних Сил, унікальність системи протиповітряної оборони, що запроваджується нині в Україні та показала себе ефективною під час відбиття повітряних атак ворога, полягає саме у взаємодії різних сил і засобів як Повітряних Сил, так і ППО Сухопутних військ та й інших підрозділів Сил оборони.

Звичайно, під час таких масованих ракетних нападів дуже важко виявити й знищити усі цілі.

– Коли ворог випустив, скажімо, 10-12 ракет, результативність бойової роботи нашої ППО складає подекуди 70-80 відсотків, – додає полковник Юрій Ігнат. – Звісно, вчора та сьогодні, коли ворог використовує тактику масованих ракетних обстрілів, працювати важко. Адже сил та засобів ППО не завжди вистачає, аби перехопити всі без виключення ракети. Утім все одно працюють наші бойові обслуги та екіпажі на всі сто, і такий показник, як був учора, коли з понад 80 випущених ворогом ракет було знищено більше половини, є дуже високим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також речник Повітряних Сил додав, що, починаючи з ранку, у різних регіонах України збито вже цілу низку дронів-камікадзе Shahed-136. Протягом дня цифри збитих засобів високоточної зброї противника будуть лише зростати.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-11 13:40:51