Україна і світ

Соцопитування: Не зважаючи на руйнування росією нашої інфраструктури 86% українців за продовження збройної відсічі окупанту

Нещодавно Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки.

Опитавши 1000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім тимчасово окупованої АР Крим) соціологи з’ясували, що не зважаючи на постійні обстріли росією українських міст, що  руйнують інфраструктуру та забирають життя людей, 86% респондентів за продовження збройного опору агресору.

Зокрема, серед них 71% повністю згодні з думкою, що слід продовжувати збройну боротьбу, навіть якщо обстріли продовжаться (решта 16% скоріше погоджуються). Натомість лише 10% респондентів відповіли, що потрібно перейти до переговорів для якнайшвидшого припинення обстрілів, навіть якщо доведеться піти на поступки росії.

Із заходу на схід і зростає частка тих, хто готовий до поступок, але в усіх регіонах більшість вважає, що треба продовжувати збройний опір. Навіть на сході 69% дотримуються такої думки (це відповідають люди, які проживають у Харківській і Донецькій областях, які зазнають постійних ракетних та артилерійських обстрілів).

– Тож, якщо метою терористичних обстрілів українських міст для росії було посіяти паніку, зневіру та примусити українців капітулювати, то ми знову бачимо, як росія «блискучо» реалізовує свої цілі, – прокоментував результати соцопитування заступник директора КМІС Антон Грушецький. – Так, терор продовжується, люди гинуть чи зазнають поранень, українські сім’ї змушені в темряві проводити вечори. Проте всенародний біль від втрат та руйнувань не залякує людей, а каталізується «у гнів і злість на ворогів». Український народ зберігає потужну єдність і стійкість та готовий продовжувати боротьбу до перемоги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підготував Володимир Поліщук

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-29 21:39:23