Україна і світ

Смачна домашня ковбаса – найвдаліший рецепт покроково


Домашня ковбаса смакує до будь-якого свята, події і навіть буденної страви. Готується не дуже складно, набагато смачніша від магазинної, та ще й із натуральних інгредієнтів, без барвників, ароматизаторів і підсилювачів смаку.

Як зробити неймовірно соковиту домашню ковбасу зі свинини – читайте в матеріалі Факти ICTV.

Рецепт домашньої ковбаси

Інгредієнти

  • Свинина (шийна частина) – 1 кг
  • Натуральна оболонка зі свинячих кишок – 1 м
  • Сметана – 300 г
  • Часник – 3 зубки
  • Коньяк – 1 ч. л.
  • Прованські сушені трави – 1 ч. л.
  • Мускатний горіх – 1 ч. л.
  • Чорний перець  – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Олія для змащування – 1 ст. л.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приготування

  1. Готуємо оболонку. Кишки промиваємо під проточною водою, посипаємо їх содою, наливаємо оцет, викладаємо нарізану кільцями цибулю, лаврове листя, і заливаємо все водою. Даємо оболонці настоятися в розчині протягом однієї години.
  2. Готуємо фарш. 0,5 кг свинини нарізаємо дрібними шматочками, решту пропускаємо через м’ясорубку. Змішуємо фарш і шматочки свинини. Коньяк змішуємо з видавленим часником, сіллю, перцем, мускатним горіхом, сушеними петрушкою і кропом. Потім додаємо до фаршу прованську суміш і сметану та добре вимішуємо масу.
  3. Готуємо домашню ковбасу. Оболонку промиваємо у воді. На насадку від м’ясорубки насаджуємо гармошкою оболонку і начиняємо її фаршем. Зав’язуємо ковбасу з обох боків. Зубочисткою робимо проколи, щоб випустити повітря, і змащуємо ковбасу олією. У розігріту духовку до 170°С ставимо глибоке деко з водою, а ковбасу кладемо на середньому рівні та запікаємо приблизно одну годину.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-20 11:29:00