Україна і світ

Словаччина готова відправити в Україну винищувачі МіГ-29

Уряд Словаччини готовий передати Україні винищувачі МіГ-29. Це питання детально обговорювала з президентом України Володимиром Зеленським делегація Словацької Республіки.

Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна повідомив міністр закордонних справ Словацької Республіки Растислав Качер.

За його словами, літаки ще не передали, але уряд Словаччини готовий це зробити. Наразі країна обговорює це питання із партнерами по НАТО.

– У нас була (8 грудня – Ред.) дуже змістовна розмова з вашим президентом. Мій міністр оборони пояснив вашому президентові, як ми можемо це зробити. І я думаю, що найближчими тижнями до Словаччини приїде українська делегація, і ми разом із нашими американськими друзями працюватимемо над тим, щоб це стало реальністю, – сказав Качер.

Він також розповів, що 7 грудня Словаччина затвердила кілька тисяч ракет, які використовуються для МіГ-29. Також Растислав Качер повідомив, що обговорював питання відправлення літаків із Зеленським під час зустрічі.

Деталі обговорення Качер не повідомив, щоб не ставити під загрозу постачання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Але скажу, що в нас був дуже, дуже хороший обмін думками з президентом Зеленським про те, як ми це робитимемо. Тож я дуже оптимістичний, думаю, це теж скоро буде зроблено, літаки з’являться в Україні, – додав повідомив міністр закордонних справ Словацької Республіки Растислав Качер.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-12 15:39:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин