Львівський портал

Слідство розглядає кілька мотивів убивства Ірини Фаріон, – Клименко

Правоохоронці розглядають декілька версій мотиву вбивства мовознавиці Ірини Фаріон: громадська та політична діяльність, особиста неприязнь. Не виключене й замовне вбивство. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час брифінгу у Львові.

За словами глави МВС, правоохоронці перевіряють зібрану оперативно інформацію, втім оголошувати на загал її поки зарано.

«Оперативники проводять комплекс заходів і на місці скоєння злочину, і по місцях відходу можливого злочинця», – сказав Ігор Клименко.

При цьому він підтвердив, що підозрюваний принаймні кілька днів чатував біля будинку Ірини Фаріон.

«Стрілець готувався завчасно, і це неспонтанне вбивство. Скільки він готувався, тиждень чи два, час покаже», – зауважив міністр.

На місці вбивства також знайшли гільзу. Її скерували на судмедекспертизу, по завершенню якої слідчі матимуть додаткові відомості.

До пошуків зловмисника залучили практично всю поліцію Львова та частину правоохоронців Львівщини. Правоохоронці спільно з СБУ проводять комплекс заходів, щоб знайти стрільця.

«Паралельно використовуємо технічні можливості для ідентифікації нападника», – додав Ігор Клименко.

Нагадаємо, ввечері 19 липня у Львові на вул. Масарика невідомий стріляв у мовознавицю й політикиню Ірину Фаріон. Її у критичному стані госпіталізували з пораненням голови, втім через кілька годин вона померла.

Сам нападник утік. У Львові та області проводять пошукову операцію. Згодом у мережі з’явились фото юнака, який є ймовірним стрільцем.

Спершу напад на Ірину Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство, а після її смерті – на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ).

Зі свого боку президент Володимир Зеленський заявив, що винні у злочині мають понести покарання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-20 06:30:09