Україна і світ

Сліди катувань тримаються уже 5 місяців! Ексклюзивні кадри з підвалу окупованого Тростянця


Сліди катувань тримаються уже 5 місяців! Ексклюзивні кадри з підвалу окупованого Тростянця

Знімальна група Фактів ICTV побувала у підвалі залізничного вокзалу Тростянця. Окупанти займали у сховищі більшість кімнат. Та одну приготували спеціально для полонених. З людьми не панькалися. Руки зв’язували дротом, били й фактично не годували. Ті, кого тримали “на підвалі”, з жахом згадують цей страшний час.

Олександр – один із колишніх в’язнів цієї катівні. Він проводить нам екскурсію найбільш моторошним об’єктом Тростянця. Місто росіяни окупували з перших днів вторгнення і тримали рівно місяць – до 25 березня.

До “міра” патріотів змушували теж суто по-російськи. Олександра забрали з дому. Запідозрили у шпигунстві. До катівні кинули після того, як не змогли увімкнути його телефон. На вокзал потягли із зав’язаними очима.

З тими, хто чинив спротив, були особливо жорстокі. Анатолія Савченко покарали за те, що роздавав гуманітарку не там, де треба. У нього досі залишились сліди катувань, які тримаються уже 5 місяців.

У катівні росіяни тримали тих, кого підозрювали, передусім у зв’язках із партизанами чи армійцями.

Катування витримували не всі. Кілька жертв померли на його очах. Коли росіяни тікали, полонених вони лишили замкненими. Нині усі епізоди досліджує ДБР. У Тростянці від російської навали, каже мер, пів сотні загиблих, а 18 досі не вдалося знайти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-22 15:46:12