Україна і світ

Складно за кілька років змінити систему: Баканов про підсумки роботи в СБУ

Іван Баканов прокоментував своє звільнення з посади очільника СБУ і підбив підсумки роботи у відомтсві.

Він наголосив, що Служба безпеки України – не політична структура, а її голова – не політик. Тому його відомство займалося справами, а не піаром.

Баканов визнав, що не все із запланованого вдалося довести до кінця. За його словами, були й прорахунки, причини яких потрібно аналізувати окремо.

– Водночас варто пам’ятати – складно за кілька років змінити систему, яка десятиліттями зазнавала впливу сильного і підступного ворога, що володіє необмеженими ресурсами.

Нагадаю, ворог прагнув захопити Київ та країну за 3 дні. І серйозну ставку робив на власні агентурні мережі, які мали спрацювати на початку повномасштабного вторгнення. Та в цей найбільш кризовий момент ворожі агенти не спрацювали – СБУ заздалегідь вибудувала чітку систему з їх нейтралізації. І це теж один із результатів, який свідчить про рівень роботи спецслужби, – додав він.

Крім того, Баканов закликав усіх не забувати про єдність та нашу силу в ній. Він наголосив, що Україна маєм спільно і впевнено рухатися до єдиної мети – перемоги над ворогом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

19 липня Верховна Рада проголосувала за звільнення Івана Баканова з посади голови СБУ. Він очолював відомство з серпня 2019 року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-19 15:16:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин