Україна і світ

Скільки українців вірять у перемогу над РФ та повернення всіх територій – опитування

Абсолютна більшість українців (понад 90%) вірять у перемогу України в розв’язаній РФ повномасштабній війні.

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування Соціологічної групи Рейтинг, проведеного на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Так, 97% українців вірять, що наша держава переможе у війні: 82% однозначно вірять, а 15% – дотримуються позиції “скоріше так”.

Зараз дивляться

Рівень віри в перемогу є приблизно однаковим серед регіонів України та вікових груп. Дещо вищий він на Заході (87% однозначно вірять).

opytuvannya1

Фото: група Рейтинг

Соціологи також поцікавилися у респондентів, якими, на їхню думку, будуть кордони України після завершення війни.

Згідно з результатами, 74% респондентів переконані, що наша країна збереже всі свої території в кордонах 1991 року. Ще 8% вважають, що вдасться повернути тимчасово окуповані території Донбасу, але не Крим.

А 2% опитаних навпаки заявили, що Україна зможе деокупувати Крим, але не повертатиме захоплені РФ території Донецької та Луганської областей. Ще 9% висловили думку, що Україна поверне території, які були підконтрольні Києву до початку повномасштабної війни.

І лише 3% думають, що Україна може втратити деякі нові території.

opytuvannya2

Фото: група Рейтинг

Загалом більшість респондентів оцінили майбутнє України як “скоріше обнадійливе” (93%). “Скоріше безнадійним” його вважають лише 3% опитаних.

Опитування проводилося групою Рейтинг на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей. Термін проведення дослідження: з 1 по 5 лютого 2023 року.

Українців опитували методом телефонного інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Всього було опитано 2 тис. мешканців України віком від 18 років.  До вибірки не включили громадян, які наразі перебувають за межами України. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2 %.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно керівник української розвідки Кирило Буданов заявив, що з середини й до кінця весни в Україні відбуватимуться вирішальні бої, які стануть переломним моментом у війні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-23 20:16:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин