Львівський портал

Скільки українців перехворіли під час літнього спалаху Covid-19

Протягом літа коронавірус в Україні підхопили близько 75 тисяч людей. Підвищений рівень захворюваності спричинив штам FLiRT. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Як розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін, літній сплеск коронавірусу, спричинений циркуляцією штаму FLiRT, вже завершився. У вересні рівень захворюваності у порівнянні зі серпнем впав на 57%.

Так, у вересні перехворіли більше 28 тисяч українців, лише трохи більш як 5 тисяч потребували госпіталізації. За його словами, такі показники є нормальними для початку осені.

Загалом протягом літа на коронавірус перехворіли близько 75 тисяч людей.

«Непрогнозованим був ріст захворюваності лише у серпні. Такі тенденції вже йдуть на спад та нормалізуються, враховуючи сезонне підвищення захворюваності», – прокоментував Ігор Кузін і додав, що Covid-19, як і грип, циркулюватимуть в епідсезоні 2024/2025.

Водночас головний санітарний лікар України додав, що рівень летальності, спричинений наслідками коронавірусу, зараз є меншим. Чи не найбільший показник смертності фіксували під час спалаху штаму «Дельта», який був у 2021 році.

До лікарень із коронавірусом потрапляють здебільшого старші люди віком 60+, які не мали щеплень або пройшли неповний курс вакцинації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-02 19:20:15