Україна і світ

Скільки часу потрібно ЗСУ на освоєння ЗРК Patriot – відповіли в Повітряних силах

Українські зенітники за кілька тижнів освоїли системи протиповітряної оборони Iris-T та NASAMS. Так спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону відповів на запитання щодо терміну, необхідного для навчання управлінню системами Patriot.

– Я не хотів би анонсувати якесь навчання…Оскільки ця інформація не повинна потрапляти у ворожі вуха. Я вам скажу на прикладі Iris-T та NASAMS. Це сучасні комплекси, які вже ефективно б’ють ворога, фактично зі стовідсотковою бойовою віддачею. На ці комплекси знадобилося кілька тижнів, щоб наші фахівці пройшли відповідне навчання, – пояснив він.

Ігнат наголосив, що керувати такими комплексами вчаться професійні зенітники, які вже мають досвід бойових дій на радянській техніці.

Раніше стало відомо, що адміністрація президента США завершує підготовку планів з відправлення в Україну систем протиракетної оборони Patriot. Анонсувалось, що про це мають оголосити вже цього тижня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Видання The Washington Post Пентагон днями написало, що Джо Байден підпише план з постачання Patriot в Україну лише після звіту Пентагону про підготовку та обслуговування, юридичні аспекти передачі та її вплив на готовність американських Збройних сил.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-17 12:12:54

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин