Україна і світ

Скандал Катаргейт: комітет ЄС проголосував за зняття недоторканності з двох євродепутатів

Комітет Європарламенту проголосував за зняття недоторканності з двох євродепутатів після запиту бельгійської влади, яка розслідує хабарницький і корупційний скандал Катаргейт (Qatargate).

Недоторканність пропонують зняти з Марка Тарабелли з Бельгії та Андреа Коццоліно з Італії.

Очікується, що у четвер імунітет щодо двох євродепутатів скасує Європарламент після голосування.

Зараз дивляться

Влада Бельгії висунула звинувачення чотирьом особам у хабарництві, відмиванні грошей і членстві в злочинній організації у зв’язку з ймовірними платежами з Катару.

Чотирьох осіб взяли під варту до суду: ексдепутата Європарламенту від Італії П’єр Антоніо Панцері, депутата Європарламенту від Греції Єву Кайлі, її помічника Франческо Джорджі та голову брюссельської неурядової організації Нікколо Фіга-Таламанку.

Єва Кайлі автоматично втратила імунітет, оскільки прокурори вважали, що спіймали її на гарячому. Згідно з бельгійським законодавством, депутати Європарламенту не мають імунітету від судового переслідування, якщо їх підозрюють у вчиненні злочину.

Що відомо про Катаргейт?

9 грудня поліція Брюсселя разом зі службою безпеки Європарламенту провели масштабні обшуки в домівках та кабінетах кількох європейських посадовців.

У першій хвилі свого розслідування правоохоронці затримали шістьох підозрюваних, серед яких була віцепрезидентка Європарламенту Єва Кайлі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Поліція вилучила близько €150 тис. у брюссельській квартирі, яку вона розділила зі своїм колегою-підозрюваним Джорджі. Того ж дня батька Кайлі зупинили при спробі покинути брюссельський готель із €750 тис., схованими в багажі, але пізніше відпустили без звинувачення.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-31 22:30:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин