Львівський портал

Ситуація з катастрофою Іл-76 є незрозуміла, Росія не показує трупи, – Буданов

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що ані російська, ані українська сторона не може до кінця відповісти, що сталося під час катастрофи літака Іл-76 у Бєлгородській області, повідомляє Українська правда.

За його словами, Росія у всьому звинувачує Україну, але при цьому не показує жодних доказів.

«На жаль, треба констатувати, що жодна сторона не може до кінця відповісти, що там сталося. Позиція Росії зрозуміла – в усьому звинувачувати Україну. При тому, що є ряд незрозумілих для такої позиції факторів. Це, перш за все, те, що вони не показали поля, усіяні трупами, рештками, як мали б це показати для того, щоб максимально звинуватити Україну. Але навіть цього нема. Тобто ситуація не зрозуміла до кінця. Якщо це сталося як стверджує РФ, то чому Росія приховувала кілька днів і приховує далі трупи? Вона ж мала показувати це на весь світ: “Дивіться, українці – вбивці”. Але нема трупів, нічого нема», – заявив Буданов.

Що відомо про падіння російського літака Іл-76

24 січня у Бєлгородській області Росії розбився військовий транспортний літак Іл-76. Українські ЗМІ, посилаючись на дані Генштабу, писали, що ним перевозили ракети для ЗРК С-300.

Що саме стало причиною авіатрощі, досі достеменно не відомо. Хоча майже відразу в Росії заявили, що на борту Іл-76 були полонені українські військові.  У ГУР підтвердили, що того дня був запланований обмін полоненими, який зрештою не відбувся.

У Головному управлінні розвідки МОУ стверджують, що досі не мають даних, чи перебували українські полонені на борту. При цьому зауважують, що мова може йти про сплановані та навмисні дії РФ задля дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні та послаблення міжнародної підтримки.

Про те, що історія з військовополоненими на борту розбитого Іл-76, може бути російською ІПСО, говорили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими й уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні. Однак Росія не надає жодної інформації про розбиття свого літака Іл-76 і не згодна на проведення міжнародного розслідування.

Крім того, попередньо відомо, що Москва не попередила Червоний Хрест про українських полонених на борту Іл-76, якщо справді ним транспортувала військових на обмін.

За фактом падіння російського літака Іл-76 СБУ відкрила кримінальне провадження.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-28 11:42:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин